Provincie wil 5 miljoen bijdragen aan herontwikkeling stationsgebied Hilversum

19.05.2021
Image

De provincie Noord-Holland reserveert 5 miljoen euro voor de herontwikkeling van Hilversumse stationsomgeving. De gemeente vroeg om geld uit het provinciale OV-fonds om de plannen voor het gebied rond te krijgen. De gemeente Hilversum verwacht eind 2021 een definitieve aanvraag in te dienen.
De gemeente wil de stationsomgeving ontwikkelen tot een levendig gebied met terrassen, nieuwbouw en groen. Er komen ongeveer 625 woningen en het plein wordt aangepast door onder andere het busstation te verplaatsen en het realiseren van een nieuwe fietsenstalling. Het stationsgebied Hilversum is een belangrijk regionaal centrum in zowel de Gooi en Vechtstreek als ook binnen de Metropoolregio Amsterdam. Naast de goede treinverbindingen wordt het station in de toekomst het eindpunt van de nieuwe hoogwaardige busverbinding Huizen-Hilversum (HOV in ’t Gooi).
De plannen passen binnen de provinciale visie om vooral woningen toe te voegen in de buurt van OV-knooppunten. In Noord-Holland zijn alle zestig treinstations en vier grote busstations aangewezen als OV-knooppunt.