Purmerend gaat 200 woningen bouwen in 'Vurige Staart'

02.04.19
Purmerend gaat 200 woningen bouwen in 'Vurige Staart'

De gemeente Purmerend heeft met Linden Groep-De Where Vastgoed en Dreef Beheer een intentieovereenkomst gesloten voor woningbouw in het plangebied Vurige Staart. De intentie is om uiteindelijk in deze zuidelijke punt van de wijk De Gors 200 woningen toe te voegen. De projectontwikkelaars zijn eigenaren van de gronden.
Elders in Purmerend ontwikkelt Linden Groep langs de Purmersteenweg het plan De Looiers. Dat plan bestaat uitsluitend uit koopappartementen. Zoals afgesproken met de ontwikkelaar, bouwt hij aan de Vurige Staart ter compensatie twaalf sociale huurwoningen. Wethouder Thijs Kroese: "We zien straks op deze plek een nieuw stuk Purmerend ontstaan. Een gemengde buurt met woningen voor verschillende doelgroepen. Een aantal koopwoningen en vooral een heleboel sociale en middeldure huurwoningen. Samen met de ontwikkelaars willen we hier echt vaart maken om een groot aantal woningen toe te voegen aan de stad. Die woningen hebben we hard nodig."

In het coalitieakkoord is vastgesteld dat nieuwbouwprojecten in Purmerend bestaan uit minimaal 30% uit sociale huur, 30% middeldure huur en betaalbare koop en 40% vrij in te delen. Voor het project aan de Vurige Staart is het streven om indien mogelijk zelfs 50% sociale huurwoningen (100 woningen) toe te voegen, zo veel mogelijk middeldure huurwoningen en daarnaast een aantal duurdere koopwoningen. Kroese: "Dit is een belangrijke stap. Met deze overeenkomst laten we zien dat het kan. We verwachten binnenkort meer overeenkomsten te tekenen die passen binnen de 30-30-40-norm."

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS