PvdO:'Speciale seniorenmakelaar moet ouderen verleiden om te verhuizen'

16.08.2019
Image

Een speciale 'seniorenmakelaar' moet ouderen in Amsterdam verleiden om te verhuizen naar beter toegankelijke woningen. Zo stelt fractievoorzitter Wil van Soest van de Partij van de Ouderen voor. Volgens haar kan de doorstroming op de woningmarkt zo een nieuwe impuls krijgen. In Rotterdam zijn al dergelijke makelaars actief.

Van Soest- zelf 80+ - meent dat veel ouderen gehecht zijn aan hun oude buurtje en enorm opzien tegen een verhuizing. "Maar op den duur wordt het oude huis te groot, wordt slechts een beperkt deel van het huis gebruikt of woont men in een voor ouderen ongeschikte portiek-etagewoning. Een persoonlijke benadering door een seniorenmakelaar kan ouderen helpen toch te verhuizen naar een betere woning. Wij gunnen iedereen een plek waar ze gelukkiger ouder kunnen worden. Vervolgens komen meer woningen beschikbaar voor gezinnen die juist behoefte hebben aan extra woonruimte."

In schriftelijke vragen aan het college stelt zij voor, dat de gemeente samen met de Amsterdamse woningcorporaties een proef begint met een seniorenmakelaar.