Renovatie Speelmanstraat is klaar

08.12.11

Renovatie sociale huurwoningen Speelmanstraat is klaar

Op 7 december leverde Eigen Haard het gerenoveerde wooncomplex aan de Speelmanstraat feestelijk op.  De laatste bewoners hebben hun intrek genomen. De woningen zijn op hoog niveau gerenoveerd, waarbij 63 woningen zijn samengevoegd tot 48. Het gevelbeeld bleef daarbij volledig behouden. Het gebouw valt onder het beschermd stadsgezicht.  De Speelmanstraat is onderdeel van de wijk die tot het 'Van Eesterenmuseum' wordt gerekend. 

De plannen voor de renovatie zijn volgens de corporatie geheel tot stand gekomen met de bewoners. De bewonerscommissie en Eigen Haard hebben bij het maken van de plannen alle wensen, die uit een bewonersonderzoek naar voren kwamen, meegenomen in de planvorming.

De gevel

Speelmanstraat

Om het bijzondere karakter te behouden is aan het uiterlijk van het flatgebouw met vijf bouwlagen weinig veranderd. De bakstenen gevel met bijzonder metselwerk is voorzichtig gereinigd met stoom. De houten kozijnen zijn vervangen door nieuwe exemplaren met een identieke vlakverdeling met hoogwaardige isolerende beglazing. Het binnenwerk is kaal gesloopt en opnieuw ingebouwd met nieuwe badkamers en keukens. De woningen hebben een  B-energielabel gekregen. 

Eigen Haard is er trots op dat ondanks het huidige financiële klimaat, de stadsvernieuwing in Nieuw-West doorgaat. De Speelmanstraat is hier een goed voorbeeld van. Eerder deze maand leverde Eigen Haard in Osdorp al het project Huren bij Pieter/Kamers met Kansen op. De vernieuwing van Overtoomse Veld Middengebied Zuid start het eerste kwartaal van 2012. Daarnaast is Eigen Haard druk bezig met de voorbereiding van de vernieuwing van de Aireystrook.

 

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS