Overslaan en naar de inhoud gaan

Rochdale biedt gratis kantoorruimte aan

Rochdale biedt een gelukkige ondernemer met een goed plan een half jaar gratis kantoorruimte aan in Frankemaheerd in Amsterdam Zuidoost? Wie in aanmerking wil komen moet zijn ondernemersplan voor 1 oktober indienen. Tijdens de Open Dag Lege Kantoren op 6 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt. Die krijgt 50m2 gratis bedrijfsruimte voor een half jaar. Plus een parkeerplaats.

Woningstichting Rochdale, eigenaar van het gebouw, wil op deze manier ondernemers laten meedenken over de mix aan functies in het voormalig HEMA- en Bijenkorfpand. Het plan kan nog tot 1 oktober worden ingediend. De Frankemaheerd is door Rochdale herontwikkeld tot een multifunctioneel woon- en werkgebouw. Er bevinden zich op dit moment onder andere een dansschool, een organisatie die regelmatig tentoonstellingen organiseert, een modebedrijf, een hostel voor vrouwen, bibliotheek, expositieruimte, radiostation, scholen en wordt er op korte termijn studentenhuisvesting en flexibele kantoorunits gerealiseerd. Door de mix van zowel wonen als ondernemen, is het gebouw 24 uur per dag in beweging. 

Open Dag Lege Kantoren

De eigenaren van vijftien grote lege kantoren organiseren op 6 oktober samen met de gemeente Amsterdam de eerste Open dag Lege Kantoren. De kantoren, die normaal gesproken hermetisch zijn afgesloten worden door de eigenaren opengesteld en iedereen is welkom om te komen kijken, ideeën te spuien of zelfs om een goede deal te sluiten. Deze dag is bedoeld om eigenaren in contact te brengen met nieuwe potentiële gebruikers, nieuwe invullingen van kantoren te stimuleren en de maatschappelijke discussie over kantorenleegstand verder te brengen.

In Amsterdam staat rond de 18 procent van de kantoren leeg. In sommige gebieden staat zelfs bijna de helft leeg. Deze gebieden, vaak eenzijdige kantoorgebieden zonder woningen of voorzieningen als horeca of winkels, verloederen waardoor leegstand ook een dreiging is voor kantoren die nu nog wel huurders hebben.

 

Zie ook: Kijken in lege kantoren