Rochdale bouwt sociale huurwoningen naast Vijf Sterren School in Noord

27.09.17
Steven de Vlugt (Van Wijnen) en Birgitte de Maar (Rochdale) tekenen bouwcontract
Rochdale bouwt sociale huurwoningen naast Vijf Sterren School in Noord

Deze winter start woningcorporatie Rochdale met de bouw van 43 sociale huurwoningen in Amsterdam Noord. De eengezinswoningen komen te staan naast het nieuwe Integrale Kind Centrum De Vijf Sterren aan de Markengouw in de Waterlandpleinbuurt. Het worden energiearme woningen die voldoen aan de nieuwe BENG-norm. Van Wijnen gaat de woningen bouwen. De woningen zijn in het najaar van 2018 klaar. 

 
De afkorting BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw. Dit soort woningen zijn gebouwd van duurzame materialen en voorzien van energiezuinige installaties en hoogwaardige isolatie. Vanaf 2021 moeten alle nieuw woningen energieneutraal worden gebouwd. Deze bouwwijze zorgt ervoor dat er vrijwel geen energie nodig is uit groene bronnen. 
De woningen hebben driedubbele beglazing en luchtdichte kozijnen. Verder is de hele schil van het gebouw zeer goed geïsoleerd. De isolatie zorgt voor een constante temperatuur, de energie die nog nodig is wordt opgewekt door zonnepanelen op het dak. De techniek is in Nederland al meerdere keren toegepast.  Het zijn de eerste BENG-woningen die Rochdale bouwt.
 
De woningen hebben drie woonlagen. De komende jaren worden er nog flink wat ééngezinswoningen met tuin in de Waterlandpleinbuurt gebouwd.
Meer info over BENG staat HIER
 
FOTO: Steven de Vlugt (Van Wijnen) en Birgitte de Maar (Rochdale) tekenen bouwcontract

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS