Rochdale heeft nieuwe top

05.03.10

Rochdale heeft nieuwe top

Hester van Buren en René Grotendorst zijn toegetreden tot de nieuwe raad van bestuur van woningstichting Rochdale. Grotendorst wordt de nieuwe bestuurvoorzitter. Hij is momenteel directeur van zowel het projectbureau Zuidelijke IJ-oever als projectbureau Noordwaarts. Eerder was hij algemeen directeur bij woningcorporatie Nieuw Amsterdam. Grotendorst heeft bovendien ruime ervaring met grootschalige stedelijke herstructureringen in Zuidoost, Nieuw-West en Noord. Interim-bestuurder Gerard Erents treedt in juni terug.
Van Buren is nu directeur Wonen bij woningbouwvereniging Stadgenoot. Daarvoor werkte zij bijna tien jaar bij AWV. Van Buren wordt vanaf half mei verantwoordelijk voor de portefeuille Wonen, inclusief de decentrale vestigingen en het onderhoudsbedrijf.
“In mijn baan bij AWV heb ik veel met Rochdale samengewerkt. Het deed me pijn te zien hoe zij de afgelopen tijd in de problemen zijn geraakt. Zonde van die corporatie. Er gebeuren ook veel goede dingen. Nu doet zich de unieke kans voor om samen met de andere bestuurders ervoor te zorgen dat Rochdale weer op de kaart komt te staan als een betrouwbare partner waar de medewerkers en de klanten trots op kunnen zijn.” Zij prijst haar oude werkgever. “Bij Stadgenoot heb ik van Gerard Anderiessen en Frank Bijdendijk een goede opleiding gekregen.”
Het derde lid van de raad van bestuur is de al eerder benoemde financieel directeur Nico Overdevest. [BP]

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS