Rochdale maakt in 2020 begin met verbetering woningen Dobbebuurt

23.10.2019
Image

Woningcorporatie Rochdale start begin volgend jaar daadwerkelijk aan de renovatie en de verbetering van de woningen in de Dobbebuurt in Amsterdam Nieuw-West.

In de eerste bouwfase worden 301 woningen verbeterd. Bouwbedrijf De Nijs begint in januari met de verbetering van 112 woningen voor het deel Berghoef. Voor de huurders van de Holtblokken, die bestaan uit 189 huizen in de Dobbebuurt, komt ook de aanpak in zicht. Bouwbedrijf Coen Hagedoorn start daar in april. Van 48 woningen wordt de bovengelegen zolder bij de woning betrokken. Zo ontstaan vier- tot zevenkamerwoningen. Volgens Rochdale bestaat er juist in de Dobbebuurt behoefte aan meer grote woningen.

Verder hebben Rochdale en Westpoort Warmte een overeenkomst afgesloten voor het aardgasvrij maken van 440 woningen en 39 bedrijfsruimtes en winkels. Het is de bedoeling dat de hele Dobbebuurt wordt aangesloten op stadswarmte. In de eerste fase zijn de bewoners al akkoord. Daar start Westpoort Warmte nog deze maand met de voorbereidende werkzaamheden. De gemeente Amsterdam draagt aan het aardgasvrij maken van de Dobbebuurt 2,4 miljoen euro aan subsidie bij.