Rochdale verkoopt bouwlocatie Wicherskwartier

19.10.12
Rochdale verkoopt bouwlocatie Wicherskwartier

Woningstichting Rochdale heeft het voormalige Wicherskwartier verkocht aan projectontwikkelaar Boelens de Gruyter. De bouwlocatie aan het water van de Kostverlorenvaart in Amsterdam-West wordt bestemd voor de bouw van 135 luxueuze vrije sector huurwoningen, een parkeergarage en vier bedrijfsruimtes. De woningen krijgen een oppervlakte van 60 tot 160 vierkante meter.
Rochdale wilde oorspronkelijk 113 koopwoningen realiseren. De verkoop past volgens Rene Grotendorst, bestuursvoorzitter van Rochdale, bij de nieuwe strategie van zijn corporatie. "We hebben het project verkocht omdat we ons in de toekomst richten op onze kerntaken. De focus ligt op bestaand bezit. De ontwikkeling van nieuwbouwkoopwoningen hoort daar niet meer bij."
Boelens de Gruyter streeft juist naar uitbreiding van de portefeuille met binnenstedelijke bouwprojecten. "Ontwikkelen in de binnenstad is altijd complex, maar we verwachten dat het project sterk aanslaat in het middensegment," aldus mede-eigenaar Maarten de Gruyter. Oplevering is voorzien medio 2014. De ontwikkelaar heeft het project doorverkocht aan ASR Vastgoed Vermogensbeheer.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS