Rockfield koopt 157 appartementen Highnote Almere

20.01.2021
Image

Rockfield koopt van ontwikkelaar AM 157 appartementen in het nieuwe woongebouw Highnote in Almere. De acquisitie is voor Rockfield het startsein om nog meer in Almere te gaan investeren, ontwikkelen en beheren”, aldus CEO Wouter van den Eijnden. “Almere is voor Rockfield een stedelijk gebied waar wij al langere tijd de investeringsmogelijkheden bestuderen. Als onderdeel van de Metropoolregio is Almere ook voor jongeren een belangrijke locatie om te vestigen in de toekomst.

Het door Studioninedots ontworpen gebouw telt negentien verdiepingen. Van de appartementen worden er straks 115 in de middeldure huur en 42 in de vrije sector huur aangeboden. Er worden 66 appartementen uitgevoerd als Friends-woningen met woonoppervlaktes van 65 m2 tot 100 m2. Daarnaast komt er een plint met formele en informele werk- en studeerplekken, een horecagelegenheid en verschillende semipublieke buitenruimten. De start van de bouw is voorzien in het tweede kwartaal 2021 en de oplevering is naar verwachting in 2023.

Rockfield Real Estate is de voortzetting van IC Netherlands. De Duitse International Campus Group is per 1 januari 2021 uitgekocht. IC Netherlands omvatte zo'n 2.000 appartementen voor studenten en starters in Amsterdam en Rotterdam, waaronder Little Manhattan aan de Lelylaan. De belegger is onder de nieuwe naam in snel tempo aan het uitbreiden. Dit jaar verwierf Rockfield ook al de 194 middeldure huurwoningen van het wooncomplex Fibonacci. Ook hier gaat het om een concept met kleine woningen aangevuld met extra functies en diensten.