Schildersbuurt wijkt niet voor uitbreiding Stadshart Amstelveen

13.06.13
Schildersbuurt wijkt niet voor uitbreiding Stadshart Amstelveen

De bewoners van de Schildersbuurt in Amstelveen kunnen opgelucht adem halen. Hun koopwoningen hoeven niet gesloopt ten behoeve van de uitbreiding van Stadshart Amstelveen. Het gemeentebestuur geeft geen steun meer aan de uitbreidingsplannen van Unibail-Rodamco.
De Frans-Nederlandse winkelvastgoedbelegger kondigde begin deze maand aan tweehonderd miljoen euro te willen investeren in verbetering van het Stadshart Amstelveen. Het verouderde Binnenhof moet afgebroken en vernieuwd. Bovendien zouden zestig aangrenzende huur- en koopwoningen worden gesloopt om het winkelcentrum te kunnen uitbreiden. Volgens Unibail noodzakelijk om internationale modeconcerns beter te kunnen faciliteren.
Het vastgoedconcern kocht vorig jaar al 38 huurwoningen in het gebied van Delta Lloyd, maar de particuliere eigenaren van twintig koopwoningen weten niet van wijken. Tijdens twee buurtbijeenkomsten hebben de bewoners van de Schildersbuurt duidelijk gemaakt onder geen beding te willen verkassen. "We hebben goed naar de bewoners geluisterd. Er is geen draagvlak voor de uitbreidingsplannen. Medewerking aan uitbreiding van het Stadshart waarin de woningen in de Schildersbuurt nodig zijn, is voor ons niet meer aan de orde," zo verklaart wethouder Jan-Willen Groot.
Met Unibail-Rodamco wordt onderzocht of het Stadshart op een andere creatieve manier kan worden verbeterd. "Het Binnenhof is versleten en moet worden aangepast aan de tijd. Dat staat ook in onze vorig jaar vastgestelde visie. We moeten met Unibail-Rodamco bekijken of dat op en andere manier kan."

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS