SP voor terugkeer gemeentelijk woningbedrijf

05.03.13
SP voor terugkeer gemeentelijk woningbedrijf

De SP wil dat de gemeente Amsterdam gaat onderzoeken of het mogelijk is een eigen woningbedrijf te starten. Mocht het antwoord positief zijn, dan moet direct met de bouw worden begonnen.
"In Amsterdam is een groot tekort aan betaalbare woningen. Als bestaande woningcorporaties niet kunnen of willen bouwen moet iemand anders het doen. Laten we zo snel mogelijk onderzoeken of de gemeente een eigen Woningbedrijf kan beginnen om de Amsterdammers een dak boven het hoofd te bieden, zo meent SP-fractievoorzitter Laurens Ivens.
Volgens de SP is er een grote behoefte aan betaalbare woningen. "De wachtlijst voor een sociale huurwoning is gemiddeld 12 jaar in Amsterdam. Daarnaast zijn er haast geen woningen met een huur tot 1000 euro te vinden in de stad. Er moet juist meer gebouwd gaan worden om deze problemen het hoofd te bieden. Als de ontwikkelaars en de corporaties het niet doen, dan moet de stad het maar zelf gaan doen."
De gemeente Assen heeft aangekondigd zelf huurhuizen te gaan bouwen om de woningmarkt weer vlot te trekken. "Als de gemeente Assen zelfstandig goedkope huurhuizen kan bouwen, dan zou dat in Amsterdam toch ook moeten kunnen," aldus Ivens.
De SP krijgt weinig bijval. PvdA, VVD en D66 laten in een eerste reactie weten niet veel te zien in een dergelijke aanpak.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS