Start bouw van Het Dok op NDSM-terrein in Amsterdam Noord

05.02.2019
Image

Met een lichte vertraging start volgende week de bouw van woongebouw Het Dok in Amsterdam Noord. Het project Het Dok bestaat uit 314 vrije sector huurwoningen en 135 sociale huurwoningen. De vrijesectorhuur valt grotendeels in het middensegment. Het gebouw heeft een brede onderbouw met drie torens. De woningen kennen een grote verscheidenheid aan woningtypen variërend van 50 tot 106 vierkante meter. Op de daken van beide tussenliggende laagbouwgedeelten bevinden zich gemeenschappelijke dakterrassen.
Ondergronds is er een bescheiden parkeergarage voor 100 auto’s. Drie fietsroltrappen bieden toegang aan de inpandige fietsenstalling voor 1350 fietsen, gelegen op een insteekverdieping. Hierdoor is de begane grond geheel vrijgehouden voor publieke functies. Het ontwerp is van Architecten Cie. Eigenaar van de woningen is Bouwinvest. De hoofdontwikkelaar van het project is COD.

Het Dok komt in een strook tussen de Klaprozenweg en de Tt. Vasumweg. De werkzaamheden starten met de sloop van de huidige garage op die plek. De bouw duurt tot medio 2022.