Start bouw woontorens in DUIN Almere

30.09.15
DUIN - Gebouw Het Baken
Start bouw woontorens in DUIN Almere

Amvest start op 1 oktober met de bouw van de eerste van vier woontorens in gebiedsontwikkeling DUIN in Almere. Het gaat in totaal om 190 appartementen, 131 huur en 59 koop. De woontorens staan in deelgebied Kop Zuid, nabij het trainingscenter van Carnival dat momenteel in aanbouw is.
Van de huurappartementen worden er 83 afgenomen door Amvest Investment Management; 26 appartementen worden opgenomen in de beleggingsportefeuille van het Amvest Residential Core Fund en 57 in een portefeuille van een van haar klanten. Daarnaast heeft Amvest overeenstemming bereikt met De Alliantie over de afname van 48 sociale huurappartementen. Van de 59 koopappartementen in het twaalf verdiepingen tellende gebouw Het Baken zijn volgens de ontwikkelaar een flink aantal verkocht; prijzen van 176 tot 242 duizend euro. De vier woontorens zijn ontworpen door Klunder Architecten uit Rotterdam; aannemer is Bouwbedrijf Waal uit Vlaardingen.

DUIN is een ambitieuze gebiedsontwikkeling in Almere met een 100 hectare groot duingebied met stranden, duinen en bossen aan het IJmeer met Almere in de rug en zicht op Amsterdam. Ontwikkelaar Amvest wil in dit nieuwe gecreëerde landschap de komende tien tot vijftien jaar in totaal circa 3.000 woningen, horeca, hotel(s), winkels, zorgvoorzieningen, onderwijs, kantoren, welness en leisure realiseren.
Wienke Bodewes van Amvest: "Met de realisatie van de woontorens begint de skyline van DUIN flink vorm te krijgen. In Zuiderduin zijn circa 90 woningen verkocht en verhuurd. We verwachten voor het eind van het jaar in totaal ruim 60 woningen te hebben gerealiseerd en circa 230 eengezinswoningen en appartementen in aanbouw te hebben."

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS