Steenvastgoed koopt 120 huurwoningen in De Studio

13.10.15
Steenvastgoed koopt 120 huurwoningen in De Studio

De Studio, de herontwikkeling van het voormalige GAK-kantoorgebouw in Amsterdam-West naar starters- en studentenwoningen en bijbehorende voorzieningen, is volledig verkocht. De in Amsterdam gevestigde projectontwikkelaar Steenvastgoed heeft het middendeel van het complex aangekocht, zo heeft ontwikkelaar AM bekend gemaakt.
Steenvastgoed realiseert in de middenkern (circa 8.500 m2) 110 woningen, tien penthouses en bijzondere voorzieningen zoals een grote (hotel) lobby en een interne fietsenstalling voor 360 fietsen. Voor de transformatie van het middendeel wordt een beroep gedaan op architect Wessel de Jonge. Hij transformeerde ook de eerdere delen van het voormalige GAK-kantoor. Het interieurontwerp van de 120 woningen is in handen van Zecc Architecten. Naar verwachting wordt begin 2016 gestart met de realisatie. De huurwoningen zullen tussen de 40 m2 en 110 m2 (gemiddeld 60 m2) groot zijn en worden als belegging in de eigen portefeuille opgenomen.
Steenvastgoed ontwikkelt binnenstedelijke A1-locaties. Zij zoekt oplossingen voor complexe vraagstukken zoals veranderende vraag voor binnenstedelijk wonen, werken, winkelen en verblijven. Steenvastgoed creëert nieuwe toekomst bestendige gebouwen en maakt hierbij gebruik van innovatieve ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Eerder realiseerde Steenvastgoed woningen en winkels op diverse locaties in Amsterdam Oud-Zuid.
Het karakteristieke voormalige GAK-kantoor aan het Bos en Lommerplantsoen ondergaat een totale transformatie. Na de succesvolle realisatie van 320 studio’s in de noordvleugel, zijn medio 2015 de 331 studio’s van de zuidvleugel opgeleverd. Van de zuidvleugel zijn 215 woningen particulier verkocht en 116 studio’s worden door Stadgenoot verhuurd. Het imposante gebouw is in 1959 ontworpen door Ben Merkelbach en is in totaal circa 40.000 meter groot.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS