The Student Hotel haalt 150 miljoen euro op voor expansie

17.11.2014
Image

The Student Hotel heeft 150 miljoen euro opgehaald bij het Amerikaanse private-equitybedrijf Perella Weinberg Real Estate. Het geld wordt onder meer gebruikt voor de transformatie van twee oude krantengebouwen aan de Wibautstraat in Amsterdam-Oost.
The Student Hotel exploiteert momenteel vier vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Luik. De kapitaalverhoging maakt het volgens Charlie MacGregor, oprichter en CEO, mogelijk 40 miljoen euro te investeren in transformatie van de Parool-toren en het Trouwgebouw (24.000 m2) tot een complex met 574 hoogwaardige studentenkamers en allerlei faciliteiten, waaronder een fitnessruimte, klaslokalen, kantoren, drie restaurants en een club. De panden werden voor zo’n 20 miljoen euro aangekocht.
Vervolgens wil Mac Gregor zijn formule exporteren naar andere Nederlandse en internationale studentensteden als Utrecht, Eindhoven, Barcelona en Berlijn. “Het groeiende aantal internationale studenten verdient betere en meer accommodaties, ongeacht waar ze gaan in Europa,” aldus MacGregor. Hij streeft naar 10.000 studentenkamers in 2020 in heel Europa.
Perella Weinberg richt zich op Europese vastgoedinvesteringen. Het fonds wordt gekapitaliseerd door een wereldwijde groep van strategische institutionele beleggers. Perella Weinberg mikt wel op een hoog rendement van zo’n vijftien procent. “We geloven in The Student Hotel als een van de meest opwindende concepten in studentenhuisvesting vandaag. We zijn gericht op het ondersteunen van de toekomstige groei van dit concept in Nederland en in andere Europese markten,” aldus managing director Vincent Rouget.