Studenten trekken in bij alleenstaande ouderen

21.12.10

Studenten trekken in bij alleenstaande ouderen

Alleenstaande ouderen koppelen aan studenten die een woning zoeken. Het ei van Columbus? Volgens de nog jonge Stichting SOlink wel. De gemeente Amsterdam ondersteunt nu dit landelijk initiatief nu met een subsidie van € 30.000. Doel is om zo eenzaamheid bij senioren en kamertekorten bij studenten op te lossen.

 

Stichting SOlink staat voor Studenten-Ouderen-link en is op 1 januari 2010 gestart om ouderen die alleen zijn te ‘linken’ aan de woningnood onder studenten. Tot nu toe hebben 300 studenten en 100 senioren zich ingeschreven via de website van de Stichting. Met de subsidie van de gemeente Amsterdam wil SOlink een consulente aanstellen die zich specifiek met de regio Amsterdam gaat bezighouden. Voor 2011 verwacht de stichting zo’n 50 matches te kunnen maken.

Voorwaarden

Ouderen moeten aan bepaalde criteria voldoen om in aanmerking te kunnen komen voor een inwonende student. Ze mogen niet in een vervuild huis wonen en worden geacht overdag nog activiteiten te ondernemen. SOlink fungeert als intermediair. De stichting huurt de kamer van de oudere en stelt deze vervolgens in bruikleen aan de student. Die betaalt een vergoeding van gemiddeld € 300 per maand. De consulent bezoekt de oudere en student regelmatig samen en bekijkt of alles naar wens verloopt en stuurt waar nodig bij.

Zie: www.solink.nl

 

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS