Syntrus Achmea bouwt honderd huurwoningen in Zuidoost

04.12.14
Syntrus Achmea bouwt honderd huurwoningen in Zuidoost

Syntrus Achmea Real Estate & Finance en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM hebben een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van honderd vrije sector huurwoningen in nieuwbouwproject Emerald in Amsterdam Zuidoost. De eengezinswoningen worden in twee fasen opgeleverd. De bouw van de eerste veertig woningen start volgens planning in april 2015, met een verwachte oplevering aan het begin van 2016. De tweede fase zal hierop aansluiten.

De huurwoningen hebben een woonoppervlakte van 118 tot 127 vierkante meter en zijn voorzien van drie slaapkamers, een ruime zolder en een tuin met berging met huren onder de 1000 euro per maand. Het is een signaal van groeiend vertrouwen in Zuidoost dat belegger Syntrus Achmea daar gaat bouwen. Ontwikkelingsmanager Evert Meijer van Syntrus: “Middeldure eengezinswoningen in Amsterdam voorzien in een grote behoefte, waardoor startende gezinnen en doorstromers uit appartementen niet langer de stad uit hoeven. Een kleinschalige woonsfeer creëren aan rustige woonstraatjes, dat is de ambitie om te zorgen dat nieuwe bewoners gaan kiezen voor Emerald en er met plezier zullen wonen.” AM Noordwest bouwt ook koopwoningen in Emerald; in deze buurt tussen Daalwijkdreef en EGoli worden ook zelfbouwkavels aangeboden.

Meer informatie over de huurwoningen www.hureninemerald.nl, over de koopwoningen op www.woneninemerald.nl en voor de vrije kavels op www.droomzone.nl/emerald.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS