Syntrus Achmea start transformatie De Molenwerf

30.05.2013
Image

Syntrus Achmea Real Estate & Finance transformeert 22.000m² kantoorruimte aan de Haarlemmerweg in Amsterdam-West naar een wooncomplex met 185 vrije sector huurappartementen. Het Pensioenfonds voor de Metalektro (PME) en
Achmea Dutch Residential Fund hebben daarvoor gisteren het officiële startsein gegeven.
Twee jaar geleden kondigde Syntrus Achmea aan het kantoorgebouw een nieuwe bestemming te willen geven. “Het snelle transformatieproces is voor het rendement voor pensioenfondsen van grote meerwaarde”, volgens Henk Jagersma, directievoorzitter van het vastgoedbedrijf van Syntrus Achmea. “Deze transformatie is een goed voorbeeld van proactief management om bestaande kantoorpanden te benutten en daarmee de leegstandproblemen op de Nederlandse kantorenmarkt tegen te gaan. Tegelijkertijd creëren we een nieuw perspectief op waardegroei voor de beleggers in dit nieuwe wooncomplex én een betere leefomgeving voor omwonenden. Hier past een groot compliment aan de gemeente Amsterdam die dit nieuwe proces heeft gefaciliteerd.”
Het gebouw wordt op duurzame wijze herontwikkeld. Van de bestaande materialen wordt het maximale hergebruikt, zoals de centrale entree met marmeren vloer, liften, buitenruimten, WKO-installatie, trappenhuizen en kozijnen. Ook de karakteristieke lichtarmaturen worden hergebruikt in de gangen van het gebouw.
In het vernieuwde complex met 4 woontorens en 7 verdiepingen komt een diversiteit aan woningen: van studio´s tot vierkamer-appartementen en acht penthouses. De differentiatie in typen woningen is aangebracht om een zo breed mogelijke doelgroep van huurders aan te kunnen spreken. De woningen hebben een gemiddeld oppervlak van 70 à 80 m². Het overgrote deel van de woningen zal in de prijsklasse tot € 1000 per maand en inclusief parkeerplaats worden verhuurd. Volgend jaar kunnen de nieuwe bewoners hun appartement betrekken.