Tender voor volgende woontoren op Overhoeks

30.11.15
Impressie locatie kavel 5 Overhoeks
Tender voor volgende woontoren op Overhoeks

Op Overhoeks in Amsterdam Noord start de procedure voor de bouw van de volgende woontoren. Op 1 december maakt Amsterdam de tender voor kavel 5 publiek. De gemeente zoekt voor de bouw van de toren een partij die de woningen gaat ontwikkelen, financieren en realiseren. Het programma bestaat voor ongeveer tweederde uit wonen waarvan een deel studentenhuisvesting. Daarnaast zijn markthuur en –koopwoningen mogelijk. Er is ook ruimte voor (niet-)commerciële voorzieningen, bedrijven en kantoren. Parkeren gebeurt ondergronds.

De gemeente hanteert twee gunningscriteria: het bod(de prijs) en een op te geven energie prestatie coëfficiënt (EPC). De inschrijver met de beste totaalscore (op optiebod én EPC) is de winnaar en gaat een optieovereenkomst met de gemeente Amsterdam aan. De winnaar wordt op 15 april 2016 bekend gemaakt. Deze krijgt 16 maanden de tijd om het plan uit te werken en vervolgens de grond in erfpacht af te nemen. De start bouw is gepland eind 2017.

Tegenover het Centraal Station van Amsterdam ontwikkelt zich aan het IJ een nieuwe stedelijke woon- en werkwijk met voorzieningen: Overhoeks. Achter het EYE filmmuseum en A’DAM toren verrijzen diverse torens tot 110 meter hoog met een hoogstedelijk karakter.
Voor meer informatie (vanaf 1 december): www.amsterdam.nl/overhoeks

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS