Tennispark op IJburg geopend

24.10.11

Tennispark op IJburg geopend

Op zaterdag 29 oktober wordt het tennispark op IJburg officieel geopend door stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik. Het park is tot stand gekomen op initiatief van IJburgers.  De ideevorming startte in 2008; in  een mum van tijd had TVIJ (Tennisvereniging IJburg) 2000 aspirantleden. Het traject tot aan de oplevering kostte veel inspanning, en werd met maanden vertraagd door de mogelijke aanwezigheid van de rugstreeppad op het terrein.

TCIJ heeft momenteel 1000 leden en 300 aspirant-leden op de wachtlijst. Roy Dackus, voorzitter van Tennisclub IJburg:” Het is mooi om te zien dat de tennissport nu een echt onderdeel is van de IJburgse samenleving. De tennisclub is toegankelijk voor iedereen jong, oud, hobbytennissers, professionals, mindervaliden en supporters. Mensen kunnen hier niet alleen sporten, maar ook ontspannen en elkaar ontmoeten”.

Het park bestaat uit 9 ‘all weather’ tennisbanen en heeft een zogenaamd kidscourt. Dit is een multifunctionele tennisbaan waar meerdere kinderen tegelijkertijd kunnen tennissen, met een muur van 36 meter lang over de volle lengte waar tegenaan kan worden getennist.  Het tennispark is in september in gebruik genomen.

 

Trefwoorden:

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS