Vanaf morgen Tiny Houses kijken in Almere

29.09.17
Vanaf morgen Tiny Houses kijken in Almere
Vanaf zaterdag 30 september vindt in Almere de Grote Tiny Housing Manifestatie. Het BouwEXPO-terrein in Almere Poort is een ruime week gratis toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in klein wonen. Klein Wonen wordt daar gepresenteerd als een positieve keuze: minder geleefd worden door verplichtingen, minder kosten, verantwoordelijkheden en bezit. En met met minder belasting voor het milieu: in bouwmaterialen, energieverbruik en inrichting. 
De EXPO gaat over méér dan vrijstaande kleine huizen. Ook prototypes van geschakelde en gestapelde woonvormen zijn bij het experiment betrokken. Op het EXPO-terrein staan de twaalf prijswinnende huisjes die er langere tijd blijven staan. Gedurende de hele week zijn er nog eens tien extra tiny houses te bezichtigen, gedeeltelijk ook uit het buitenland. Er zitten zeer uiteenlopende concepten bij, van houten vakantiehuisjes tot de rechthoekige betonnen ontwerpen van Koda (met volledig houten binnenwanden, dat wel). 
Bezoekers kunnen kennismaken met deze huisjes en hun initiatiefnemers, er zijn rondleidingen en kinderworkshops van KAF (Kunstlinie Almere Flevoland). Platform31/RVO organiseert op 3 oktober samen met Almere een studiedag voor professionele belangstellenden en alle tiny houses liefhebbers. Op zondag 1 oktober wordt een documentaire van Robert Wiering over Tiny Housing uitgezonden bij Kunstuur.
De week wordt op zaterdag 7 oktober afgesloten met een 'Jamboree' van de Stichting Tiny Nederland.
Het complete programma staat op bouwexpo-tinyhousing.nl
 
Zie ook: 
Eerste Tiny Houses geplaatst in Almere (NUL20, 21 juni 2017)
Winnaars Tiny House prijsvraag bekend (NUL20, 7 juli 2016)

Trefwoorden:

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS