Vernieuwing Breehorngebied kan starten dankzij participatie Achmea

04.11.13
Vernieuwing Breehorngebied kan starten dankzij participatie Achmea

Woningcorporatie Rochdale heeft bekend gemaakt dat dankzij de participatie van belegger Achmea de nieuwbouwplannen voor het Breehorngebied doorgang kunnen vinden. Op dit moment vindt asbestsanering plaats in de al langer leegstaande woningen. De sloop start in november. Achmea neemt de huurwoningen voor de vrije sector over van Rochdale.

Nadat Rochdale al was gestart met het uitplaatsen van de bewoners van de betreffende huizenblokken, kwam de corporatie met het bericht dat het geld voor nieuwbouw ontbrak. Dankzij de participatie van Achmea kan er alsnog worden gebouwd. In deze ‘eerste fase’ worden oude woningen gesloopt en komen tachtig nieuwbouwwoningen terug. Naar verwachting kan in april 2014 worden gestart met bouwen.
Achmea nam al eerder een complex in Noord over van het armlastige Rochdale, vijftig appartementen en 38 intramurale zorgwoningen in De Banne. En collega-corporatie Habion hielp Rochdale uit de brand in de wijk Jeruzalem in Watergraafsmeer, waardoor nu alsnog 84 seniorenappartementen kunnen worden gerealiseerd.

Breehorn ligt in het vernieuwingsgebied Nieuwendam-Noord tegenover het Waterlandplein. Deze buurt werd onlangs herdoopt tot ‘Waterlandpleinbuurt’. Breehorn wordt een kindvriendelijke wijk waarbij een autovrije wandelstrook de gehele buurt doorkruist en twee nieuwe basisscholen met elkaar verbindt.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS