Vesteda: 73 vrije sector huurwoningen in Amsterdam Nieuw-West

23.11.15
Vesteda: 73 vrije sector huurwoningen in Amsterdam Nieuw-West

Vesteda heeft een overeenkomst gesloten met de Alliantie voor de realisatie van 73 middensegment huurwoningen in Amsterdam Nieuw-West. De aankoop ligt in lijn met het streven van de corporatie om institutionele beleggers te betrekken bij grootschalige herstructureringen.
De woningen worden gerealiseerd in de Henri Dunantstraat. De Alliantie werkt sinds 2008 aan de vernieuwing van de Staalmanpleinbuurt. De vernieuwing vindt plaats in fasen en wordt in de komende jaren afgerond. De oplevering van het project is naar verwachting in het tweede kwartaal van 2017. Slokker Bouwgroep uit Huizen is verantwoordelijk voor de realisatie. Het betreft vijftig appartementen met een gemiddelde oppervlakte van circa 90 m2 en 23 eengezinswoningen met een gemiddelde oppervlakte van 115 m2. De woningen worden in het midden huursegment aangeboden.
Nico Mol, director Acquisitions & Development bij Vesteda, is verheugd over de aankoop van dit project. "De Staalmanpleinbuurt wordt steeds aantrekkelijker. De wijk is goed ontsloten en heeft uitstekende openbaar vervoervoorzieningen. Er is veel vraag naar middensegment huurwoningen in Amsterdam en de combinatie van eengezinswoningen en appartementen is voor Vesteda heel aantrekkelijk.”

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS