Volgende gat op Haveneiland IJburg wordt gedicht

08.06.15
Volgende gat op Haveneiland IJburg wordt gedicht

Op het grasveld achter het opvallende Solid-complex van Stadgenoot op IJburg komen kleine koopwoningen. Ontwikkelcombinatie SBB-De Nijs is de optie gegund om deze kavel 1B op Haveneiland IJburg te bebouwen. Het bouwplan omvat circa 108 kleine koopwoningen met een gebruiksoppervlakte van ongeveer 50 m2, 33 gebouwde parkeerplaatsen en een collectieve fietsenstalling en een binnentuin. Volgens de bouwers zijn deze woningen zeer geschikt voor starters, jonge mensen en ouderen. Dergelijke kleine koopwoningen zijn er nog nauwelijks op IJburg.

De kavel ligt aan de Joris Ivensstraat en Johan van der Keukenstraat. Het is een van de laatste resterende bouwlocaties op het Haveneiland. Doelstelling is om begin 2016 de omgevingsvergunning te kunnen aanvragen. Bij een voorspoedige verkoop van de woningen kan de bouw starten in de tweede helft van 2016.
Als het Haveneiland helemaal af is zijn er ongeveer 3.300 woningen gerealiseerd. Dit eiland heeft dan volgens de gemeente een goede mix van woningen: eengezinswoningen, meergezinswoningen in de vrije sector, markthuur en sociale huur.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS