Overslaan en naar de inhoud gaan

Voormalig gemeentehuis Muiden maakt plaats voor sociale woningbouw

Image

Woningcorporatie G&O heeft een complex met veertig twee- en driekamerappartementen en een ontmoetingsruimte op de plek van het voormalige gemeentehuis aan ’t Anker in Muiden in gebruik genomen. De samenstelling van de huurders is een mix van jong en oud, alleenstaanden en stellen. Om de doorstroming in Gooise Meren te stimuleren hebben corporatiehuurders voorrang gekregen. Ook zijn vijf appartementen met voorrang toegewezen aan 55-plussers. 

"We zijn blij dat we deze woningen kunnen toevoegen aan Muiden. Ook in Gooise Meren zijn er honderden woningzoekenden. De woningmarkt zit niet alleen op slot door een gebrek aan woningen, maar ook door gebrek aan doorstroming. Met de komst van deze woningen komen er veertig andere woningen vrij voor woningzoekenden”, aldus Maarten van Gessel, directeur-bestuurder van G&O.
De gelijkvloerse appartementen variëren van 52 m2 tot 73 m2. Ook hebben de door Van Wijnen gebouwde woningen een hoog isolatieniveau. Alle appartementen zijn zónder aardgasaansluiting gebouwd, maar met warmtepomp en zonnepanelen.