Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorrang voor jongeren bij nieuwbouwcomplex in Almere

Image

24 van de 40 nieuwbouwappartementen van het gebouw Olympiaveste in Almere Poort zijn toegewezen aan woonstarters. Het gaat om twee- en driekamerappartementen in de sociale huursector van de Alliantie. De acht appartementen op de bovenste woonlaag gingen naar jongeren tot 23 jaar; de twee lagen daaronder naar jongeren tot 28 jaar. Ze kregen een regulier huurcontract, geen tijdelijk jongerencontract.

Een van de gelukkigen was Oleg van Wijland (foto). Oleg: "Bij een ander project was ik tweede geworden. Ik ben dan ook superblij dat ik hier een woning heb. Ook nog eens naast het station. Ideaal, want voor mijn werk in het ziekenhuis (OLVG) moet ik naar Amsterdam. En je hoort de treinen hier niet."

Het appartementengebouw ligt pal naast station Almere Poort en vormt de wand aan het plein. Architect Jan Dittmar: "Door de ligging aan het spoor zijn op enkele plaatsen geluidswerende maatregelen nodig, zoals geluidsluwe spuiventilatie met flinke roosters. Deze elementen hebben we op een elegante en vanzelfsprekende manier in het gevelontwerp meegenomen. Verder hebben we aan de spoorzijde het trappenhuis als geluidsbuffer voor de woningen gesitueerd."