'Voorrang voor medewerkers Europees Medicijnagentschap bij vinden huisvesting'

12.07.17
'Voorrang voor medewerkers Europees Medicijnagentschap bij vinden huisvesting'

Mocht het Europees Medicijnagentschap (EMA) zich aan Amsterdam Zuidas vestigen, dan zullen voor de negenhonderd medewerkers speciaal huizen en appartementen in de private huursector worden gereserveerd. Dat beloven Rijk en Metropoolregio in het gisteren in Brussel gelanceerde voorstel om het prestigieuze agentschap naar Nederland te halen.

Het Rijksvastgoedbedrijf is bereid voor media 2019 aan de Zuidas een gloednieuw kantoorgebouw te realiseren met 1.300 werkplekken en een congrescentrum. Om de verhuizing van de medewerkers vervolgens in korte tijd in goede banen te leiden, zal volgens de MRA samenwerking worden gezocht met vastgoedontwikkelaars en beleggers. De verwachting is dat - zodra de beslissing in november genomen wordt om EMA naar Nederland te verhuizen - scenario's worden ontwikkeld, zodat appartementen en huizen in de private huursector kunnen worden gereserveerd.

Het 'bidbook' schetst EMA-medewerkers een positief beeld van de mogelijkheden op de woningmarkt. Huurprijzen liggen tussen 750 en 2.000 euro in de maand. Bijvoorbeeld, de stad Amsterdam is vastbesloten om voor 2025 60.000 nieuwe huizen te bouwen, wat een verhoging van 10 procent betekent van het totale aantal huizen dat in de stad beschikbaar is. In 2019 zullen 7.000 van deze huizen geleverd zijn en nog eens 20.000 woningen worden ontwikkeld. Binnen de gemeente Valkenburg worden de komende jaren 5.000 huizen gebouwd. Er zijn verder tal van mogelijkheden voor accommodaties en nieuwe ontwikkelingen in de Gooi- en Vechtstreek, Den Haag, Almere, Haarlem en Utrecht.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS