Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorrang voor mensen met 'sleutelberoepen' in The Ox in Amsterdam Nieuw-West

Image

Vesteda geeft mensen met een maatschappelijk beroep komend najaar voorrang bij de verhuur van het complex The Ox aan de Odorper Ban in Amsterdam Nieuw-West. The Ox telt 168 woningen, waarvan 134 appartementen in het betaalbare middensegment. 

Daarmee geeft Vesteda een vervolg aan de in 2022 gelanceerde voorrangsregeling voor betaalbare huurwoningen  voor mensen in de zorg, het onderwijs, bij de politie en de brandweer in de wijk Midden Akerveldsepolder, ook in Nieuw-West. Door buurtbewoners werd positief gereageerd op deze pilot, aldus de verhuurder. Voorrang voor key workers is inmiddels standaardbeleid in deze wijk.

Vesteda heeft het afgelopen jaar het benaderen en selecteren van mensen met een sleutelberoep tot één van de prioriteiten bij de verhuur van nieuwbouwcomplexen gemaakt. En verhuurt steeds meer woningen aan mensen met een maatschappelijk beroep. Ook buiten Amsterdam. In het onlangs opgeleverde Haagse nieuwbouwcomplex De Regent werkt een derde van de nieuwe huurders in het onderwijs, ziekenhuis, bij de politie of brandweer. In De Cavaliere in Helmond heeft een kwart van de nieuwe huurders een sleutelberoep. En dit najaar krijgen mensen met een maatschappelijk beroep voorrang bij de verhuur van nieuwbouwcomplex De Kuil in Rotterdam.