VORM mag kop Weespertrekvaart ontwikkelen

03.07.15
VORM mag kop Weespertrekvaart ontwikkelen

VORM Ontwikkeling BV heeft de tender Stadsblok Kop Weespertrekvaart gewonnen. De projectontwikkelaar en bouwer uit Rotterdam gaat het gebied, onderdeel van het Amstelkwartier, samen met belegger Bouwinvest ontwikkelen. In het gebied komen circa 300 woningen.

Er waren twaalf partijen in de race om de locatie te ontwikkelen. De selectie vond plaats op basis van twee gunningscriteria: de hoogte van het optiebod en de EPC score van 0,15 voor de woningen. VORM had de hoogste puntenscore en krijgt de mogelijkheid om gedurende 16 maanden aan zijn plan uit te werken. Het wordt volgens Michiel de Bruine, hoofd Asset Management Woningen bij Bouwinvest een stads woongebied met een mooie menging van koopwoningen en huurwoningen in diverse prijsklassen.

De roots van de Kop Weespertrekvaart liggen in de buitenplaatsen Solitudo en Lindenhoeve die hier in de 18de eeuw zijn gebouwd door welgestelde Amsterdammers. Later werd het gebied een rommelig bedrijventerrein en de prominente thuisbasis van de Hell's Angels. De gemeente Amsterdam heeft de motorclub enkele jaren terug na lang juridisch getouwtrek weten te verdrijven.  

De voormalige buitenplaatsen vormen volgens de ontwikkelaars de inspiratiebron voor de herontwikkeling van het gebied. Het moet een groen en autoluw stads woongebied worden, met 160 vrije sector huurwoningen, 100 goedkopere woningen en circa 40 hoogwaardige koopwoningen in de toren, een ondergrondse parkeergarage en 150 m² commerciële ruimte. Naar verwachting start de realisatie uiterlijk in het eerste kwartaal van 2017 maar mogelijk al eind 2016 en worden de duurzame woningen in het vierde kwartaal van 2018 opgeleverd.

 

Voor meer informatie: www.amsterdam.nl/gebiedsontwikkeling

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS