Overslaan en naar de inhoud gaan

VU kan dankzij lening verder bouwen op de Zuidas

Image

De Europese Investeringsbank steekt 230 miljoen euro in de vernieuwing van de campus van de VU op de Zuidas. De financiering van onder andere het labgebouw O|2 en van het Nieuwe Universiteitsgebouw (NU.VU) is daarmee rond, waardoor de geplande vervanging van het grootste deel van het huidige Wis- en Natuurkundegebouw kan worden gerealiseerd.

De Europese Investeringsbank financiert projecten waarmee de doelstellingen van de Europese Unie kunnen worden gerealiseerd. De bank leent, als niet-commerciële organisatie, tegen gunstige voorwaarden geld uit aan organisaties. De VU is de eerste universiteit in Nederland die financiering van de Europese Investeringsbank ontvangt.

De investering op de VU-campus biedt de ruimte voor onderwijs en onderzoek voor haar meer dan 3.500 wetenschappers en 25.000 studenten. De VU-campus biedt daarmee ruimte aan de hoogste concentratie studenten en wetenschappers in Nederland. Het schept ook mogelijkheden voor de VU om met andere instellingen en het internationale bedrijfsleven samen te werken. De investering is een belangrijke schakel in de verdere ontwikkeling van de Zuidas.

 

Meer informatie: De nieuwe VU-campus (VU)