Overslaan en naar de inhoud gaan

De Warren heeft vergunning voor circulair woongebouw Centrumeiland

Image

De gemeente Amsterdam heeft aan wooncoöperatie De Warren een omgevingsvergunning verleend voor de realisatie van een uniek woongebouw op IJburg; uit hout opgetrokken, energieneutraal, met veel gemeenschappelijke faciliteiten en ruimten en een gevel van gebruikt materiaal.

De Warren wordt een houten gebouw van zes bouwlagen op het Centrumeiland met 36 appartementen in het sociale en middeldure huursegment. De toekomstige huurders zijn verenigd in de wooncoöperatie en ontwerpen, ontwikkelen en beheren hun eigen pand. Ze zijn naar eigen zeggen de eerste in Nederland die op deze wijze als groep een gebouw realiseren.
De initiatiefnemers willen een serieuze bijdrage leveren aan de transitie naar duurzaam en circulair bouwen in hout. “We willen op alle vlakken innoveren: dus we bouwen met hout, met bouwmaterialen die al een eerder leven hebben gehad en het ontwerp - waar we samen met Natrufied Architecture aan hebben gewerkt- stimuleert menselijk contact. Dankzij onze architect hebben we onze droom in een realistisch ontwerp gevangen en ziet ook de vergunningverlener in dat het anders kan”, aldus bestuurslid Gerard Roemers.

Voor de realisatie van het gebouw is de wooncoöperatie nog in gesprek met een aantal mogelijke bouwpartijen. De planning is om voor de zomer van 2020 de eerste paal te slaan.