Wonam bouwt 200 huurwoningen in Amsterdam

12.09.13
Wonam bouwt 200 huurwoningen in Amsterdam

Wonam start op 1 oktober met de bouw 200 huurwoningen in het Oranjekwartier tegenover het World Fashion Centre in Amsterdam Nieuw-West.
Het betreft twee woontorens, genaamd King en Queen, bestaande uit 2- en 3-kamerappartementen met huurprijzen tussen €700 en €1100. King en Queen zijn de eerste woongebouwen die Wonam in aanbouw neemt.
Wonam – Wonen Amsterdam – richt zich specifiek op het middensegment (vrije sector) huurwoningen in Amsterdam. Een segment waar sprake is van een groot tekort. Robert Kohsiek, directeur Wonam: "Als een van de eerste marktpartijen zijn wij een aantal jaar geleden in deze markt gestapt. Dat maakt dat wij nu daadwerkelijk kunnen starten met de bouw van King en Queen en daarnaast een aantal andere, concrete woningbouwprojecten in de pijplijn hebben. Ons uitgangspunt is daarbij altijd: de ontwikkeling en exploitatie van middensegment huurwoningen op een uitstekend bereikbare locatie en met een goed voorzieningenniveau." De investeerders achter Wonam zijn volgens Kohsiek "vermogende Nederlandse families".

Wethouder Maarten van Poelgeest is blij met de nieuwe ontwikkelaar in de hoofdstad: "Het is goed dat Wonam huurwoningen voor middeninkomens gaat bouwen, want daar is in Amsterdam dringend behoefte aan. We zijn dan ook heel content met dit soort initiatieven van marktpartijen. Ook de plek is bijzonder: op de rand van de oude en de nieuwe stad, het gebied dat een verbinding vormt tussen de binnenstad en de ringweg A10. "

Het Oranjekwartier, ontworpen door Dam & Partners Architecten, bestaat uit zes lichte, ruim opgezette woonblokken waarvan de eerste vier in 2011 zijn opgeleverd en verhuurd. De appartementen King en Queen worden gebouwd door Dura Vermeer en gaan medio 2014 in verhuur.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS