Wonam bouwt middeldure huurwoningen op Zuidas

29.11.13
Wonam bouwt middeldure huurwoningen op Zuidas

Wonam heeft een overeenkomst gesloten met de gemeente Amsterdam voor de ontwikkeling van 110 middensegment huurwoningen op de kop van de Zuidas, direct grenzend aan de Rivierenbuurt. In Square, de naam van het te bouwen complex, komt in totaal 7.000 m2 met twee- en driekamerappartementen. De gemiddelde huurprijs wordt 800 euro. De overeenkomst wordt naar verwachting in april 2014 omgezet in een erfpachtaanbieding. Januari 2015 start de bouw.

Het ontwerp van Square komt van Levs Architecten. Alle appartementen krijgen een buitenruimte. Onder het gebouw komt een fiets- en bergingenkelder. Op de begane grond van Square komen horeca- en winkelvoorzieningen aan de pleinzijde.
Klaas de Boer, directeur Dienst Zuidas: ‘Ook dit project van Wonam laat goed zien dat de woningbouw in Zuidas steeds meer vorm krijgt. Binnenkort start aan de Zuidelijke Wandelweg de bouw van 75 appartementen en in het centrum van Zuidas is een week geleden de eerste paal geslagen van een woongebouw met 127 appartementen.’

Wonam – Wonen Amsterdam – richt zich specifiek op het middensegment huurwoningen in Amsterdam. Op 1 oktober startte de nieuwe ontwikkelaar met de bouw van 200 huurwoningen in het Oranjekwartier tegenover het World Fashion Centre in Amsterdam Nieuw-West.
Carolyn van Duijvendijk, directeur Wonam: ‘Juist aan dit segment woningen, met een huurprijs tussen 700 en 1.100 euro , bestaat grote behoefte in Amsterdam. Dat is de markt waar wij als Wonam actief in zijn en, omdat wij met particulier vermogen de financiering al voortijdig rond hebben, adequaat kunnen inspelen op mogelijkheden. Het flexibele ontwerp van de woningen in Square en onze blijvende betrokkenheid bij het beheer, maken dit een duurzame aanwinst voor de stad.’

In Kop Zuidas zijn al Stadsdeelkantoor Zuid, de appartementen Luminuz, de synagoge voor de Liberaal Joodse Gemeente en Community College en Flow Amsterdam gerealiseerd. Recent is broedplaats en restaurant Old School geopend. Op de Zuidas zijn inmiddels ruim 600 woningen gebouwd. De komende jaren komen daar zo’n 1.000 woningen bij.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS