Wonen, werken en uitgaan in De Puls Amsterdam-Zuidas

16.09.2021
Image

Aan de Amsterdam-Zuidas is de bouw gestart van De Puls. Het complex zal na de oplevering in 2024 bestaan uit 151 middenhuur- appartementen, 49 vrije sector appartementen, kantoren, een bioscoop, een stadsbos en diverse winkels en horeca.

Met middenhuur-woningen levert De Puls een bijdrage aan de ambitie van de gemeente Amsterdam om jaarlijks 1.670 middenhuur woningen te realiseren. Naast de nieuwe woningen biedt De Puls een bioscoop met negen zalen, 1.600 m2 horeca, 350 m2 winkelruimte en 36.000 m2 kantoorruimte. De Puls verrijst op loopafstand van station Amsterdam Zuid.

“Zuidas wordt steeds meer een levendige Amsterdamse stadswijk, waar ook in de avond en in het weekend wat te beleven valt. Dit innovatieve en circulaire gebouw is met alle openbare voorzieningen een enorme aanwinst voor Zuidas. Ondanks de coronacrisis willen ontwikkelaars investeren in dit gebied. Dit toont aan dat er veel vertrouwen is in de Amsterdamse kantoren- en woningmarkt”, aldus wethouder Everhardt. In de directe omgeving worden de komende vijftien jaar ongeveer 2.700 woningen gerealiseerd.

Op de achtste- en negende verdieping van De Puls komt een 'stadsbos' op 35 meter hoogte. Het bos zorgt voor het verminderen van hitte, het kan regenwater bergen en levert een bijdrage aan de biodiversiteit in Zuidas. De Puls is een project van Vorm. Recent is Edge hieraan toegevoegd. “In De Puls komen kwaliteit, betaalbaar wonen, diversiteit, circulariteit, duurzaamheid, stadsnatuur, mobiliteit, werken en vrije tijdsbesteding samen: een uniek concept voor de Zuidas”, aldus CEO Hans Meurs van Vorm. Het complex is voor naar schatting 450 miljoen euro aangekocht door de Duitse investeerder Union Investment.