Woontoren in Noord met 'friends'-appartementen

08.01.15
Woontoren in Noord met 'friends'-appartementen

Ontwikkelaar AM en vermogensbeheerder MN hebben een contract gesloten om de 75 meter hoge woontoren op Overhoeks in Amsterdam Noord te gaan bouwen. De woontoren zal 147 huurappartementen tellen, die deels ruimte bieden aan woningdelers via het ‘Friends-concept’.

De nieuwe woontoren komt aan het IJ naast filmmuseum EYE, de toren ADAM en het Grootlab, waarin veel creatieve en snel groeiende bedrijven zijn gehuisvest. Behalve 147 appartementen met berging omvat het project 580 vierkante meter aan commerciële functies en 69 inpandige parkeerplaatsen. Minimaal 70 procent van de appartementen zal worden aangeboden in het middeldure segment.
AM is verantwoordelijk voor de ontwikkeling. MN neemt de woontoren af ten behoeve van Stichting Pensioenfonds Metaal en Techniek. Het ontwerp van dit markante gebouw dat de skyline aan het IJ mede zal gaan bepalen, is van Architectenbureau Paul de Ruiter.

AM en MN hebben voor dit project een ‘Friends-concept’ ontwikkeld. Dit betekent dat één woning geschikt is voor twee eenpersoonshuishoudens met ieder hun eigen huurcontract. De appartementen zijn zodanig ontworpen dat de bewoners beschikken over twee ruime gelijkwaardige slaapkamers en gemeenschappelijke ruimten zoals woonkamer, keuken en badkamer. In de huidige opzet worden 48 woningen volgens dit concept gerealiseerd.
De bouw start naar verwachting in het voorjaar van 2015. De oplevering zal volgen in het derde kwartaal van 2017. BAM Woningbouw Amsterdam bouwt het complex.

MN is een van de grootste pensioenuitvoerders en vermogensbeheerders van Nederland. MN beheert een vermogen van ruim 100 miljard euro voor diverse pensioenfondsen, in Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS