Ymere en Haarlemmermeer bouwen tijdelijke huurwoningen

28.10.2015

Woningcorporatie Ymere en de gemeente Haarlemmermeer gaan negentig tijdelijke huurwoningen bouwen voor starters en statushouders, vluchtelingen met een verblijfsvergunning. De woningen komen op verschillende locaties in Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Het gaat veertig demontabele wooneenheden die tien jaar blijven staan en vijftig traditioneel gebouwde wooneenheden die voor vijftien jaar in gebruik worden genomen.

Ymere neemt de bouw, onderhoud en verhuur voor zijn rekening neemt, terwijl de gemeente onder meer zorgt voor de locaties en de vergunningen. De verwachting is dat de gemeenteraad zich 20 november over een uitgewerkt voorstel kan buigen. Bij positieve besluitvorming kunnen de eerste woningen in het najaar van 2016 worden opgeleverd.
Wethouder Tom Horn van de gemeente Haarlemmermeer is blij met wat hij noemt "de eerste stap op weg naar vergroting van het aanbod aan de onderkant van de markt voor sociale huurwoningen."
Regiomanager Remco Pols van Ymere: "We zien als Ymere de noodzaak ook vluchtelingen met een verblijfsvergunning te helpen, maar we willen dat zoveel mogelijk doen zonder de wachtlijst te op te laten lopen. Met dit plan voorzien we zowel in de vraag van starters in het goedkope segment, als in de behoefte aan doelmatige woningen voor statushouders. Bovendien komt de gemengde huisvesting de integratie van statushouders ten goede. Dit is winst voor alle betrokken partijen.”