Ymere laat bouw koopwoningen Tudorpark over aan Dura Vermeer

04.01.17
Ymere laat bouw koopwoningen Tudorpark over aan Dura Vermeer

Ymere heeft de bouw en verkoop van koopwoningen in nieuwbouwwijk Tudorpark in Hoofddorp overgedragen aan Dura Vermeer. De corporatie richt zich in de toekomst vooral op de bouw en het beheer van sociale huurwoningen. Ymere en Dura Vermeer ontwikkelen sinds 2014 samen Tudorpark nabij de Toolenburgerplas in Hoofddorp. In de nieuwe wijk, in karakteristieke Engelse Tudorbouwstijl met steile daken met vlakke pannen en opvallende schoorstenen, komen in totaal circa 1.250 woningen, waaronder 30 procent sociale huur. Ymere blijft verantwoordelijk voor de sociale huurwoningen in de wijk.

"Dura Vermeer is een betrouwbare partner waar we al lang mee samenwerken", zegt Viviane Regout, lid van de directieraad van Ymere. "Dat we het project overdragen aan Dura Vermeer is een logische keuze." Wat Dura Vermeer onderscheidt van veel andere bouwbedrijven is dat ze meedenken in de totale ontwikkeling. Regout: "Het is een écht familiebedrijf. Betrouwbaar, toegankelijk. En ze denken mee over de toekomst van de wijk. Hoe je er goed kunt wonen. Dat is fijn. We kunnen dan ook letterlijk op ze bouwen."

Vanwege de aantrekkende woningmarkt en de grote vraag naar woningen in Tudorpark willen beide partijen de wijk versneld ontwikkelen. "De investering in Tudorpark past in onze groeiambitie. Onze integrale aanpak bij de ontwikkeling van Tudorpark maakt het mogelijk om dit ambitieuze project in korte tijd op de markt te brengen", zegt Peter Krop, divisie directeur Bouw en Vastgoed van Dura Vermeer.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS