Overslaan en naar de inhoud gaan

Ymere lanceert webwinkel voor woningverbetering

Huurders van Ymere die bijvoorbeeld hun woning willen isoleren, hoeven in de toekomst niet meer te wachten tot hun woning aan de beurt is voor collectieve woningverbetering. Via de webwinkel Woningverbetering op Maat kunnen ze zelf isolatiemateriaal bestellen. Of andere producten om het wooncomfort te verbeteren.

Volgens Ymere willen steeds meer huurders individueel bepalen of, hoe en wanneer zij het comfort van hun woning verbeteren. Via de webwinkel Woningverbetering op Maat kunnen huurders producten kiezen zoals dubbel glas, woningisolatie, een nieuwe HR-ketel, anti-inbraakstrips of energiebesparende producten. Na het intoetsen van het adres zien huurders wat er mogelijk is in hun woning en wat de gekozen woningverbetering betekent voor de maandelijkse huur.
Jaarlijks verbetert Ymere ongeveer duizend woningen. Tot nu toe ging dat op een projectmatige basis. "Deze aanpak is niet alleen tijdrovend en kostbaar, maar leidt toch vaak tot ontevredenheid bij een klein deel van de huurders. Bij Woningverbetering op Maat bepaalt de vraag van de huurder wat er gebeurt aan zijn woning. Dat is onafhankelijk van of je buurman dat ook wil", aldus de corporatie. Ymere verwacht dat met deze aanpak de kosten voor woningverbetering omlaag gaan. Tegelijkertijd moet de klanttevredenheid stijgen. Om van Woningverbetering op Maat een succes te maken heeft Ymere afspraken gemaakt met aannemers en installatiebedrijven. Zij zorgen ervoor dat de aflevering en installatie van de bestelde producten bij de huurder goed verloopt.

Op dit moment bepaalt Ymere nog het aanbod van de producten en kan nog maar een beperkt aantal huurders gebruik maken van de webwinkel. De eerste ervaringen en resultaten bij woningverbetering in de Van der Pekbuurt en het project Veilig Verwarmen zijn positief. Huurders van woningen in de wijk de Wierden in Almere kunnen binnenkort terecht in de webwinkel. In de toekomst moet het merendeel van de ruim 70.000 huurders van Ymere gebruik kunnen maken van de webwinkel. Ook zullen huurders in de toekomst zelf suggesties kunnen aandragen voor nieuwe producten of diensten.

Meer informatie: woningverbetering.ymere.nl