Ymere realiseert 120 sociale huurwoningen in Hyde Park Haarlemmermeer

10.12.2020
Image

Ymere neemt 120 sociale huurwoningen af in het nieuwbouwproject Hyde Park in Haarlemmermeer. Op woensdag 9 december werd daartoe een intentieovereenkomst ondertekend met de twee ontwikkelaars/aandeelhouders van het gebied, Snippe Projecten en BPD. Ymere heeft het voornemen om nog meer sociale woningen in Hyde Park af te nemen. Er zijn er 800 gepland. In totaal komen in Hyde Park 3.800 woningen.

Hyde Park wordt een nieuwe compacte stadswijk op de plaats van het kantorenpark Beukenhorst-West, vlakbij het station van Hoofddorp. De bouw van de eerste woongebouwen is inmiddels gestart. Over circa zeven jaar vindt naar verwachting de oplevering van de laatste woningen plaats. De 120 sociale huurwoningen van Ymere komen in een zelfstandig woongebouw. Er komen zowel 2-kamer als 3-kamerwoningen. De woningen zijn met name bestemd voor starters op de woningmarkt.

Ymere heeft in Haarlemmermeer ruim 13.000 huurwoningen. De corporatie wil daar nu vooral graag meer compacte appartementen aan toevoegen. Viviane Regout, directeur Portefeuillevernieuwing van Ymere: “Onze huidige portefeuille in Haarlemmermeer is voornamelijk opgebouwd uit eengezinswoningen. In de jaren zeventig en tachtig was dat een logische keuze. Vandaag staan we voor een andere opgave. Nagenoeg al onze woningzoekenden bestaan uit één- of tweepersoonshuishoudens of kleine éénoudergezinnen. Voor hen willen we vooral compacte appartementen realiseren.