Zeventig nieuwe sociale huurappartementen in Wagenweggebied nabij centrum Purmerend

25.04.2019
Image

Wooncompagnie bouwt zeventig nieuwe sociale huurappartementen op de locatie Dopsloot in Purmerend. Daarover heeft de corporatie afgelopen week afspraken gemaakt met de gemeente Purmerend. Met de nieuwbouw hoopt de Wooncompagnie de doorstroming te bevorderen.

Aan de Lambertus Huisengastraat worden, zo zegt directeur-bestuurder Stefan van Schaik, drie blokken met woningen van gemiddeld zeventig m² gebouwd. De huurprijs ligt bij eerste verhuur onder de eerste aftoppingsgrens. "De woningen zijn geschikt voor mensen die wat kleiner en bovendien gelijkvloers willen wonen. De nieuwbouw krijgt niet het specifieke stempel seniorencomplex, maar we verwachten wel dat met name ouderen in deze woningen geïnteresseerd zullen zijn. Ook omdat de locatie op loopafstand van het centrum van Purmerend ligt," aldus Van Schaik.

Hij hoopt zo doorstroming te creëren uit de grotere gezinswoningen. "We zien nu vaak dat die woningen door 1 of 2-persoonshuishoudens worden bewoond. Zij zouden wellicht willen verhuizen, maar dat aanbod is er niet of nauwelijks in de buurt van goede voorzieningen."
De corporatie verwacht dat de woningen voor eind 2020 kunnen worden opgeleverd. Eerder kondigde Wooncompagnie in het Wagenweggebied al de bouw aan van 26 wat duurdere sociale huurwoningen. "Zo creëren we een gedifferentieerd woonmilieu waar verschillende inkomensgroepen een thuis kunnen vinden", zo verklaart Van Schaik.

Wethouder Thijs Kroese (PvdA) is enorm blij met deze ontwikkeling. "In een mooie samenwerking met Wooncompagnie voegen we sociale huurwoningen toe. Purmerend heeft juist dergelijke woningen hard nodig. Bovendien doen we dat in een gebied dat enorm in ontwikkeling is. Het Wagenweggebied ontwikkelt zich tot een stedelijk gebied waar wonen en werken op een goede manier met elkaar worden gecombineerd."