Zomerschool voor stadsontwerpers

13.05.2014
Image

Mocht Amsterdam nog behoefte hebben aan ideeën over de verdere stadsontwikkeling, dan is die na deze zomer wel vervuld. De Universiteit van Amsterdam en de TU Delft organiseren namelijk in samenwerking met VMX Architects een interdisciplinaire Summer School over het plannen en maken van de stad. Honderd deelnemers uit de hele wereld zullen twee weken lang plannen ontwikkelen voor 'een duurzame toekomst' van Amsterdam.

De beoogde deelnemers zijn master studenten, promovendi en professionals met uiteenlopende achtergrond – van sociale en economische wetenschappen tot architectuur en stadsplanning. Onder begeleiding van wetenschappers en ontwerpers zullen ze werken aan diverse Amsterdamse vraagstukken. In de studio’s wordt interdisciplinair aan concrete opgaven gewerkt in samenwerking met maatschappelijke groeperingen in de stad.

Parallel hieraan is een publiek avondprogramma georganiseerd, waarin een aantal sprekers hun visie geven op Amsterdam en de ontwikkeling van steden wereldwijd. Deze bijeenkomsten vinden plaats in verschillende locaties. Daarnaast nemen diverse partijen, waaronder Pakhuis de Zwijger en Stadgenoot, deel in de organisatie van het programma. De Summer School vindt plaats van 5 tot 20 juli 2014.

Meer informatie: www.summerschoolthinkingcity.org