Overslaan en naar de inhoud gaan

Zonnepanelen op woningen van de Alliantie

Woningcorporatie de Alliantie heeft met KiesZon en Do The Bright Thing een contract ondertekend voor het leveren van uiteindelijk 1 megawatt zonnestroomvermogen.
Volgens de Alliantie is dit het eerste zonnestroomproject van deze omvang dat zonder subsidies tot stand komt. In april/mei worden in totaal 364 zonnepanelen geplaatst op 10 appartementencomplexen in Amersfoort, Almere, Gooi en Vechtstreek, en na de zomer ook in Amsterdam.
KiesZon neemt alle financiële en technische risico’s van de zonnestroomprojecten voor haar rekening. Na de looptijd van 15 jaar worden de zonnestroom-installaties ‘om niet’ en in goede staat eigendom van de Alliantie. De woningcorporatie hoeft niets te investeren en heeft er gedurende de exploitatieperiode geen omkijken naar. Ondertussen zijn de gebouwen verduurzaamd, wordt groene zonnestroom opgewekt en zijn risico’s voor prijsstijgingen van de elektriciteitsprijs uitgesloten.
De raamovereenkomst is qua omvang uniek in de corporatiesector. “Geweldig dat we onze huurders zonnestroom kunnen leveren voor de liften en trappenhuizen, via een nieuwe financieringsconstructie waarbij wij als corporatie niet zelf hoeven te investeren maar wel zonnepanelen op onze daken hebben,” zo verklaart Alfred van den Bosch, directeur vastgoed en advies.