Zonnepanelen voor meer Ymere-huurders

04.04.16
Zonnepanelen geplaatst door Tegenstroom
Zonnepanelen voor meer Ymere-huurders

Duizenden huurwoningen van Ymere worden de komende jaren van zonnepanelen voorzien. Dat is de intentie van de samenwerking van Ymere met 'dakpartners' Klomp en Patina. Huurders die hun dak beschikbaar stellen kunnen rekenen op een jaarlijkse besparing van zo'n zestig euro.

In de regio Amsterdam zijn al eerder initiatieven genomen om ook individuele huurders in staat te stellen gebruik te maken van zonnestroom zonder dat corporaties zelf veel moeten investeren. De corporatie levert daarbij de daken terwijl een aparte energiemaatschappij (ESCO = Energy Service Company) zorg draagt voor installatie, onderhoud en afrekening. Zo kunnen huurders van Eigen Haard gebruik maken van HuurDeZon en kunnen klanten van Ymere in Haarlemmermeer zonnepanelen op hun dak krijgen van Tegenstroom.

Tegenstroom is alleen actief in de Haarlemmermeer. Voor de rest van haar werkgebied - Amsterdam, Almere, Weesp en Haarlem, gaat Ymere nu in zee met Klomp en Patina. Op termijn hoopt de corporatie meer dan 8500 woningen te voorzien van zonnepanelen. Ymere verwacht in het najaar de eerste huurders te kunnen benaderen met een voorstel. In de verdere toekomst kunnen huurders zich ook zelf aanmelden via de nieuwe webshop “Woningverbetering op Maat”. Huurders dragen daarmee niet alleen aan een duurzame energievoorziening, maar kunnen ook een klein financieel voordeel tegemoet zien. Gemiddeld blijkt de besparing zo'n 60 euro per jaar te zijn.


Zie ook:
Zonnestroom voor huurders (NUL20, januari 2016)
"Er wordt teveel gekeken naar normen in plaats van effect" (verslag PakhuisNUL20 debat, december 2015)
Zonnepanelen op duizende woningen in Haarlemmeer (NUL20 26-08-2014)

Trefwoorden:

In de regio Amsterdam zijn al eerder initiatieven genomen om ook individuele huurders in staat te stellen gebruik te maken van zonnestroom zonder dat corporaties zelf veel moeten investeren." data-share-imageurl="">

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS