Zonnestroom voor huurders de Alliantie

25.03.15
Zonnestroom voor huurders de Alliantie

Duurzame, goedkopere zonnestroom voor huurders, geleverd vanaf het dak van hun eigen wooncomplex. Als het aan woningcorporatie de Alliantie ligt is dit in de nabije toekomst de normaalste zaak van de wereld. LENS Energie gaat de eerste nieuw te bouw complexen van de woningcorporatie voorzien van zonnesystemen. Te beginnen met een complex aan de Andreas Schelfhoutstraat. Later dit jaar volgt een complex op het Zeeburgereiland.
Als deze pilot goed uitpakt, dan gaat de Alliantie nadenken over toepassing op meer nieuwbouw en mogelijk op al bestaande woongebouwen. “De Alliantie zoekt altijd naar mogelijkheden om de huurlasten zo laag mogelijk te houden voor die groepen voor wie elke euro echt een verschil kan maken. Ik heb goede hoop dat dit een maatregel is die voor huurders gunstig uit kan pakken,” aldus directeur Rob Haans.
Een onderzoek naar de mogelijkheden van zonnesystemen leidde de Alliantie afgelopen jaar naar LENS Energie. Het bedrijf weet als één van de weinige partijen grote huurcomplexen te verduurzamen met zonnepanelen. Directeur Christiaan Brester is blij met de ambitie van de corporatie én de keuze voor zijn bedrijf: “Met dit soort projecten kunnen we laten zien dat zonnestroom voor iedereen beschikbaar kan zijn. De techniek is bewezen. De huurders kunnen met een app zien hoeveel stroom er op hun dak wordt opgewekt. Nu is het aan verhuurders om visie te tonen en de stap te zetten. Dat is precies wat de Alliantie hier doet.”

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS