Van Eesteren Museum breidt uit met nieuw paviljoen aan Sloterplas

20.10.17
Van Eesteren Museum breidt uit met nieuw paviljoen aan Sloterplas

Het Van Eesteren Museum is uitgebreid met een nieuw paviljoen aan de Sloterplas. Op het Bastion West aan de Noordzijde 31 is vrijdag een nieuw gebouw in gebruik genomen met ruimte voor exposities, debat, workshops en ontmoeting. Voor het museum is het nieuwe onderdak een logisch gevolg van de verbreding van de focus: van buitenmuseum in Slotermeer naar een paviljoen aan de Sloterplas. Daar kunnen de tradities en ontwikkelingskansen van de Westelijke Tuinsteden nog beter worden gedeeld.

In 1939 tekende Cornelis van Eesteren al een paviljoen op precies deze locatie. Het ontwerp voor het nieuwe paviljoen is gemaakt door Korteknie Stuhlmacher Architecten. Zij bedachten, geïnspireerd door paviljoenbouw uit de jaren ‘50 en ‘60, een eenvoudig houten gebouw met veel glas. De bouw is ondersteund door het Stimuleringsfonds voor de Volkshuisvesting, stadsdeel Nieuw-West en Stadgenoot.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS