104 nieuwe woningen in hart Nieuw-Vennep

04.04.17
104 nieuwe woningen in hart Nieuw-Vennep

Woningcorporatie Ymere begint nog deze zomer met de bouw van 104 nieuwe woningen aan de Jonkheer Van de Pollstraat en de Doorbraak in Nieuw-Vennep. Het bouwprogramma omvat 64 sociale huurwoningen, waaronder 41 appartementen en 23 eengezinswoningen. Ook worden veertig rijwoningen voor de koopsector gebouwd. De oplevering is voorzien eind 2018.

De bouw van de zogeheten Nieuwe Kom maakt een einde aan jarenlang stilstand in het centrumgebied van Nieuw-Vennep. “Er waren wel plannen, maar die kwamen niet van het papier af, mede als gevolg van de crisis,” aldus verantwoordelijk wethouder Tom Horn van de gemeente Haarlemmermeer.

Om de bouw te bespoedigen en Ymere meer investeringsruimte te bieden, kocht de gemeente twee jaar geleden al drie panden waar maatschappelijke instellingen in waren gehuisvest. “Niet zozeer omdat de gemeente verlegen zat om maatschappelijk vastgoed, maar meer om de investeringscapaciteit van de corporatie op te peppen. Een verder uitstel van de woningbouw in de Nieuwe Kom dreigde. De mensen in Nieuw-Vennep, inclusief ikzelf, hadden tabak van de wachtkamer. Ze wilden echt van die braakliggende grond en dichtgespijkerde huizen af," zo verklaart de wethouder.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS