32 koopwoningen De Banne Amsterdam-Noord

07.11.14
32 koopwoningen De Banne Amsterdam-Noord

Woningstichting Eigen Haard is begonnen aan de bouw van Park Noorderligt. Jan van den Berg Jeths, bestuurder van Eigen Haard metselde begin november samen met Erna Berends, bestuurder van stadsdeel Amsterdam-Noord en Niels Doodeman van Heddes Bouw en Ontwikkeling, de ‘eerst steen’.
Park Noorderligt (fase 2 en 3) bestaat uit 32 koopwoningen. Deze woningen hebben een ruime woonkamer en keuken, een zonnige tuin met berging en energielabel A++. Dat is volgens Eigen Haard niet alleen duurzaam en goed voor het milieu, maar ook goed voor de portemonnee van de toekomstige bewoners.
“We huren nu een huis hier verderop in De Banne en willen graag in de buurt blijven. Het was daarom geweldig dat we op de valreep nog een woning konden kopen in Park Noorderligt”,aldus Merel Hensgens, één van de kopers.
In totaal bouwt Eigen Haard de komende jaren 185 woningen in De Banne in Amsterdam-Noord. Eerder dit jaar leverde de corporatie al 25 huurwoningen op. Een gevarieerd woningaanbod is volgens Eigen Haard belangrijk om aan de verschillende woonwensen van diverse doelgroepen in de wijk te kunnen voldoen.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS