74 nieuwe woningen op braakliggend terrein Noordeinde in Wormerveer

25.01.18
74 nieuwe woningen op braakliggend terrein Noordeinde in Wormerveer

BPD Ontwikkeling bouwt 74 nieuwe woningen op het al decennia braakliggende terrein aan het Noordeinde in Wormerveer, waarvan twintig procent in de sociale huursector. WormerWonen neemt de sociale huurwoningen in portefeuille. Over de voorwaarden en kosten voor de ontwikkeling is een overeenkomst gesloten met de gemeente Zaanstad.

De herontwikkeling van het braakliggende terrein in Wormerveer had veel voeten in de aarde. De grond was vervuild en bedrijven in de omgeving maakten bijna vijftien jaar geleden met succes bezwaar tegen de bouw van woningen. Ook maakte milieuwetgeving, met name regelgeving over geurhinder, woningbouw lange tijd onmogelijk. Dat beleid is in 2015 echter aangepast. "Wij zijn heel trots dat het ons, met de nodige vasthoudendheid, toch is gelukt het gebied te laten ontwikkelen. De nieuwe woningen zijn een prachtige toevoeging aan de stad en aan Wormerveer", aldus wethouder Straat.

Alle woningen worden duurzaam en gasloos gebouwd. Ook komt er een plek langs de Zaan waar boten te water kunnen en een openbaar wandelpad met uitzicht op de Zaan. Het bestemmingsplan van het Noordeinde wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2018 opgesteld. Als er geen bezwaren komen op het bestemmingsplan, dan zal de eerste paal in het eerste kwartaal van 2019 de grond in gaan.

Trefwoorden:

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS