Overslaan en naar de inhoud gaan

Amsterdam heeft eerste ontwikkelaar aan boord voor derde fase Amstelkwartier

Image

De gemeente Amsterdam heeft de ontwikkeling van de eerste kavel Amstelkwartier 3e fase aan VORM gegund. De gunning betekent de start van de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk én van een winkelstraat voor heel Overamstel. Het programma bestaat uit 122 woningen, een supermarkt, andere detailhandel en een parkeergarage. Van de 122 woningen vallen er 102 in de categorie middeldure huur; de overige twintig worden koopwoningen.

De grote binnentuin komt op het dak van de supermarkt. Rond de binnentuin komt een aantal woongebouwen die alle een eigen karakter krijgen. Laden en lossen bij de supermarkt gebeurt inpandig. ANA architecten is de coördinerend architect.

Het plangebied Amstelkwartier derde fase is gelegen ten zuiden van het voormalige Zuidergasfabriekterrein; aan de noordkant begrensd door de Amstelstroomlaan, aan de westkant de Duivendrechtsevaart, de oostkant door de Spaklerweg en aan de zuidkant door de eerste insteekhaven van bedrijventerrein Overamstel. In het gebied zijn nu bedrijfsgebouwen en bijbehorende parkeerterrreinen aanwezig.

Image
Impressie van de binnentuin